Image Alt

Nordijsko hodanje Srbije

Koliko koraka dnevno je potrebno za mršavljenje

Istraživanja velikih zdravstvenih organizacija koja su sprovedena na ljudima različitih godina, pola, statusa ustanovili su da je 10.000 koraka dnevno mera koja ima pozitivne efekte na organizam. Postavlja se pitanje da li te korake možemo napraviti u kancelariji, kuhinji ili pak bi trebalo napraviti korake i kroz organizovanu fizičku aktivnost.

Nordijsko hodanje i mršavljenje

Nordijsko hodanje kao aktivnost za ostvarivanje cilja 

Nordijsko hodanje predstavlja fizičku aktivnost koja doprinosi da napravite i manje koraka, a ostvarite mnogo više efekata za vaše zdravlje. Sa tri treninga sedmično i izbalansiranom ishranom, osetićete sve benefite nordijskog hodanja, a njih možete istražiti OVDE

Hodanje je jedno od najlakših i najsigurnijih načina da trenirate. Ali ukoliko rešite da se oprobate u izazovu od 10.000 koraka dnevno, a ne trenirate redovno, rizikujete povrede. Ova brojka jeste krenula da cirkuliše internetom kao marketinški trik, ali mnogobrojna istraživanja su dokazala da je više kretanja bolje za zdravlje (a to kretanje merimo po koracima koje pređemo tokom dana). 

Iz tog razloga uključite štapove u svoju rutinu – omogućavaju vam da se brže i sigurnije krećete. Pošto angažujete ruke i zamahujete njima dok koristite štapove na taj način ciljate gornji i donji deo tela, angažujući i do 90% mišića celog tela! Samim tim sagoreva do 46% više kalorija od regularnog hodanja. Iako ne ispunjavate magičnu cifru od 10.000 koraka, nordijsko hodanje može uticati na mršavljenje – više o tome na linku OVDE

Škola nordijskog hodanja može biti pravi način da ostvarite ovu brojku i da razvijete naviku i potrebu za redovnim treningom!

ADD COMMENT