Image Alt

Nordijsko hodanje Srbije

Nordijci u peščanoj avanturi! Da li je Deliblatska peščara izazov za nordijske hodače?

Prošlog vikenda smo trening na Adi izmestili u Deliblatsku peščaru. Dali smo sebi oduška od grada, buke i brzine življenja. Hodali smo po pesku uz vetar i kišu, išli uzbrdo i nizbrdo i izazvali sebe. Uživali smo u ovoj peščanoj avanturi! 

Organizovanim prevozom smo iz Beograda krenuli put najveće evropske kontinentalne peščare

Druženje je počelo jednim dobrim zagrevanjem koje je vodila trenerica Dragana. Nakon što smo podigli temperaturu tela, podelili smo se u dve grupe. Jedna grupa je izabrala Stazu zdravlja čija je dužina 3,5 kilometra, a druga grupa Stazu radosti dužine 5 kilometara.

Ovo nam je bila odlična prilika da treniramo po brdovitom terenu i da skinemo stopice sa štapova. Nordijci su hrabro prešli sve prepreke u vidu peska, neravnog terena, uzbrdica i nizbrdica. Staze su odlično obeležene i bilo je lako snaći se.

Posle dobrog treninga, sledi i dobar odmor

To u našem slučaju znači jedno dobro druženje uz ručak. SRC ,,Čardak” je vrveo od naših hodača i dobre energije koju smo doneli. Sve ovo je organizovano unapred tako da vežbači nemaju nikakvih briga! Samo hop na mesto okupljanja i dan je već odlično iskorišćen!

Smisao naših izleta je promena okruženja, podloge, izmeštanje iz urbane sredine u prirodu, uživanje i druženje. Sve to smo našli u Deliblatskoj peščari i definitivno ćemo se vratiti.

Za početnike u nordijskom hodanju, i sve one koji žele da krenu od nule, moguće je da se priključe klubu Nordijac iz Beograda već ovog aprila! Obuka traje mesec dana i zatim idemo na izlete redovno!

Deluje možda izazovno, hodanje po peščanim dinama, po neravnom terenu, ali zapravo je pravo uživanje kada si u sjajnom društvu i poznaješ tehniku nordijskog hodanja!

ADD COMMENT