Image Alt

Nordijsko hodanje Srbije

Počeo upis u Školu nordijskog hodanja u Beogradu

Klub nordijskog  hodanja “Nordijac” otvorio je poziv za nove polaznike koji žele da nauče nordijsko hodanje i treniraju kroz program koji traje 16 nedelja. 

Milioni ljudi širom Evrope otkrili su benefite Nordijskog hodanja. Nastalo u Finskoj krajem 90-ih kao dopunski trening za skijaše u letnjem periodu ovaj sport je u protekle dve godine osvojio Beograđane i Beograđanke najpre kao aktivnost koja se može praktikovati svuda, ali i zbog benefita koju ima za zdravlje.

Nordijsko hodanje angažuje celo telo i čak 90% mišića, a nema rizika od povreda.

Nordijsko hodanje je namenjeno svima koji su godinama neaktivni, totalnim početnicima i svim uzrasnim kategorijama. Osobe sa viškom kilograma, oni koji imaju problem sa zglobovima, lošim držanjem, dijabetičari i srčani bolesnici će za svoje zdravlje imati mnogo blagodeti ukoliko praktikuju ovu fizičku aktivnost na otvorenom.

Nekoliko stotina Beograđana i Beograđanki prošlo je kroz Školu nordijskog hodanja, a jedna od njih je i Zorica Bogdanović koja je podelila svoje iskustvo:

  • Ja sam prezadovoljna Nordijskim hodanjem! Osećam se mnogo svežije, s obzirom na koronu koja nas je toliko stopirala, odjednom sam dobila toliko veliku volju da treniram, da se krećem. Prezadovoljna sam što su vežbe na otvorenom, imamo pun ugođaj. Treneri su sjajni! Svima preporučujem da pokušaju, dođite – nećete odustati!

Istraživanja su pokazala da je i do 46% efikasnije od običnog hodanja. U prosečnom treningu nordijskog hodanja koji traje 45 do 60 minuta potroši se od 400-800 kalorija. Obično hodanje istom brzinom sagori 280 kalorija.

Program škole nordijskog hodanja vode školovani instruktori, profesori fizičke kulture sa DIF-a (Fakultet za sport i fizičku vaspitanje na Košutnjaku) koji su obučeni za rad i treninge u oblasti nordijskog hodanja i rekreacije svih starosnih grupa.

Prijave za novu, jesenju sezonu traju do 2. oktobra, kada će biti održan i upis novih članova u BRC Runners Hub-u (ulica Tadeuša Košćuška 78, na keju). 

Više informacija na sajtu www.skolanordijskoghodanja.com

ADD COMMENT