Image Alt

Nordijsko hodanje Srbije

Vikend nordijskih hodača u Beogradu – izlet na Gardoš

Beograd na malo drugačiji način – uz nordijsko hodanje!

Skoro 100 Nordijca u Zemunu!

Subotu pred praznike iskoristili smo da posetimo “zaseban grad” u Beogradu – Zemun. Trening smo započeli na keju i laganim tempom smo se uputili ka kuli Gardoš, vizuelnom i istorijskom simbolu ovog naselja. Većinu treninga nordijskog hodanja organizujemo po ravnoj stazi – kako bi mogli da radimo na tehnici i da razvijamo tempo. Upravo nam je prijao obilazak Gardoša, obilazak autentičnih ulica i arhitekture ovog dela grada. Savladali smo i mali izazov uspona do kule! 

Do sada su Nordijski hodači obišli preko 15 različitih lokacija, trka i događaja! Radimo na tome da vikende provedemo van grada, da treniramo na različitim mestima i drugačijim podlogama. Posetili smo Kosmaj, Avalu, Košutnjak, Zvezdarsku šumu, Banjičku šumu, Bojčinsku šumu, Deliblatsku peščaru, Zabran, Frušku Goru, Smederevsku Palanku, Kostolac, Beogradski maraton, Kopaonik trail race, Beogradsku noćnu sedmicu, Fox trail…. I ove godine nastavljamo sa avanturama i izletima!

Što se tiče posete Zemuna i istorije Zemuna – svrstava se u red najstarijih evropskih naselja. Iako nismo obišli centar Zemuna, uživali smo u mirnom keju i hodačkom delu treninga pored reke. Treninzi nordijskog hodanja nam omogućavaju da otkrivamo nova mesta za grupne treninge, koliko prostora je potrebno za skoro 100 nordijaca da se okupe ali i uvid u to da treninge možemo da sprovedemo na raznim terenima. 

Koristeći štapove, angažujemo i do 90% mišića celog tela, tako da je ova vrsta aktivnosti idealna za sve koji žele da izgrade svoju kondiciju ili koji imaju lošije zdravstveno stanje. Štapovi pružaju stabilnost, podršku i skidaju teret sa donjeg dela tela. Grupa je tu takođe da bude podrška, a menjamo terene treninga da upoznamo grad uz novo iskustvo!

Hodaj Beogradom – iskusi grad na poseban način!

Vidimo se na stazi!

ADD COMMENT