Image Alt

Nordijsko hodanje Srbije

Redovnost je talenat. Kako do novog talenta i u zrelim godinama?

Talenat je nešto što se pominje svuda i u više sfera društva, a šta je to u stvari? Da li je to neka super moć?

Talenat je najprostije rečeno predispozicija pojedinca ka određenoj aktivnosti. Nekad je to sportska aktivnost, nekad umetnost, a nekad biti odličan roditelj. Neko poseduje i više talenata odjednom.

Da li je talenat merilo uspeha?

Može biti, al’ ne mora da znači. Mnogo puta smo čuli za termin “propali talenat” i ta etiketa se daje osobi koja je imala sklonost i lakoću ka nečemu, ali  je protraćila taj potancijal. Zašto i kako se to događa?

Talenat je kao seme. Ima potencijal, ali ako se ne vodi briga o njemu, počinje proces zastoja ka daljem razvoju, bez mogućnosti daljeg napretka.

Otkrij svoj talenat sa novom aktivnošću

Redovnost je talenat na koji može da se utiče, bez prethodnih predispozicija. Kretanjem od malih koraka kako bi se dosegli bogovski vrhovi!

Aktivnost niskog intenziteta odličan je način da se krene u razvijanje naše redovnosti i postepenim napretkom otvaramo nova vrata ka ostvarivanju fantastičnih rezultata. Ne govorimo samo o rezultatima fizičke prirode, nego i duhovne i mentalne. To za početak može biti jutarnje protezanje iz kreveta, hodanje u prirodi, plivanje ili nordijsko hodanje.

Napravite dogovor da ćete za početak 3 puta nedeljno biti aktivni. Odredite vreme, mesto i neka to za početak bude samo 10 minuta. Nije dovoljno da se ostane na deset minuta, ali za početak ostanite dosledni da ponovite to tri puta nedeljno. 

Prema Američkom koledžu za sportsku medicinu i istraživanju koje je sprovedeno na velikom uzorku ljudi, različite dobi, pokazano je da 150+ minuta umerene fizičke aktivnosti na nedeljnom nivou ima blagotvorna dejstva za naš organizam. Jedna od značajnih koristi jeste poboljšanje rada našeg srca. Više možete pročitati ovde.

Talenat nije dovoljan

Talenat kad se udruži sa radom stvara se veština. Al’ to je samo jedan deo. Veština i rad donose rezultat.

Za kraj rečinica Brus Lija koja najbolje može opisati sve ovo glasi: “Ne bojim se osobe koja vežba 10000 udaraca odjednom, nego čoveka koji 1 udarac uvežbava 10000 puta”.

ADD COMMENT