Image Alt

Nordijsko hodanje Srbije

Razglednica sa puta – izlet u Bojčinsku šumu

Škola nordijskog hodanja u sklopu Beogradskog trkačkog kluba organizovala je izlet u Bojčinsku šumu 10. jula 2021. godine.

Leto nas poprilično testira, ali treninge ne zanemarujemo i pored svih obaveza biramo da odvajamo vreme za sebe i naše zdravlje! Ovog vikenda smo trenirali u Bojčinskoj šumi, močvarnoj šumi koja je zaštićeni prirodni spomenik. Nalazi se nadomak Beograda, i pruža savršeno utočište svojim predivnim zelenilom koje ne pruža samo hlad, već je i dom za 108 vrsta ptica (što je čak 30% ukupnog broja vrsta ptica zabeleženih u Srbiji). Zvuk šume je definitivno ulepšao našu trejl stazu.

Spomenik prirode Bojčinska šuma nudi pregledne staze, koje su ravne, sređene i nisu zahtevne. Trim staza kojom smo se kretali je dobra podloga za štapove, prostorna i ima svoje male izazove – prepreke duž puta. S obzirom da nordijci redovno rade vežbe snage u sklopu treninga, potrebni su nam malo veći poduhvati od tih prepreka, jer mi smo ipak uvežbana ekipa! Hladovina nam je pružila savršene uslove da trening odradimo bez velikih opterećenja.

„Hvala vam za ove izlete – napokon sam obišla mesta koja su mi ispred nosa!“

Svi nordijci na izetima!
ADD COMMENT