Image Alt

Nordijsko hodanje Srbije

Razglednica sa puta – izlet na Frušku Goru

Škola nordijskog hodanja u sklopu Beogradskog trkačkog kluba organizovala je izlet na Frušku Goru 31. jula 2021. godine.

Odmor u prirodi

Leto je definitivno rezervisano za planine! Ove subote smo trening održali na jedinoj planini Vojvodine – Fruškoj Gori. Beskrajno zelenilo hrastovih, lipovih i bukvinih šuma ne može da dočara lepote ove ostrvske planine. Nacionalni park Fruška Gora je bogat manastirima, mnogobrojnim izletištima, jezerima, vinarijama, ali i predivnim stazama i predivnom prirodom. Ovo je prava lokacija za sve kojima je potreban odmor (tj trening) u prirodi.

Izlet ne bi bio zanimljiv bez malo izazova – čist planinski vazduh i bogato zelenilo pružaju utočište od grada, a planinarske staze su nam pružile priliku da testiramo izdržljivost i da li je potrebno da radimo više na vežbama snage. Staze su obeležene, prohodne i pružaju divne poglede na prirodu oko nas. Jednodnevni izlet nije dovoljan da se upoznamo sa svim čarima nacionalnog parka. Definitivno ćemo se vratiti da istražimo sve predivne krajolike i druga prostrana izletišta.

„Upoznaj svoju planinu, da bi je više voleo.“

Planinari
ADD COMMENT