Image Alt

Nordijsko hodanje Srbije

Nije mačka luda! 5 stvari koje treba da naučimo od nje da bi nam telo bilo zahvalno

Kako započinjete dan? 

Da li ustajete kao iz filma “Lajanje na zvezde” po principu kosog hica ili odlažete alarm u nedogled? Kosi hitac je manje zlo, ali hajde da vidimo šta mačka radi kada ustane?

1. Nigde ne žuri

Polako otvara oči, privikava se na dan i kreće u svoju jutarnju rutinu.
Da li vi imate svoju jutarnju rutinu?
Da li bi ste hteli da je imate?

Krenite u stvaranje svoje rutine kroz Školu nordijskog hodanja.

2. Protezanje je glavno! 

Da li ste primetili kako se mačka proteže? Polako budi svoje telo, pokreće svoju kičmu i priprema se za igru i svoj radni dan. Pogledajte sjajne tri vežbe koje možete da primenite u svom razbuđivanju:

3. Umivanje i hladan tuš

Posle protezanja, kreće umivanje. Dan možemo započeti jutarnjim osveženjem kroz tuširanje hladnijom vodom, koja je sjajan način za buđenje i energizaciju tela. Krenite od 15 sekundi sa hladnom završnicom i postepeno povećavajte. U početku je malo neprijatno, ali uživaćete vremenom.

4. Uživajte u doručku!

Birajte! Kao što mačka želi samo onog lososa sa kojim ste jednom hteli da je iznenadite. Napravite sebi doručak po želji i uživajte u njemu. 

5. Izdvojte 10 minuta za sebe, ako nemate toliko Izdvojte 1 sat! 

Živimo brzo, ludo i sa puno informacija, a to izaziva veliku količinu stresa koja se odražava na sve sfere našeg života, stoga bitno je da deo dana imate isključivo za sebe, bez telefona, laptopa, porodice, prijatelja… Samo vi.

Idealan dan se stvara i mnogo zavisi od početka dana. Mnogo nas teži da nađe mir tamo negde, umesto da se postaramo da malim promenama taj mir nađemo u sebi i živimo ispunjenije, baš kao mačka. Nije mačka luda…

ADD COMMENT