Image Alt

Nordijsko hodanje Srbije

Javni trening nordijskog hodanja sa Udruženjem Plavi krug

U saradnji sa Školom nordijskog hodanja Beogradskog trkačkog kluba, članovi udruženja Plavi krug imali su priliku da isprobaju ovaj sport.

Nova poznanstva i novi poduhvati

Beograd, 26. avgust 2021. godine – Škola nordijskog hodanja Beogradskog trkačkog kluba održala je javni trening nordijskog hodanja kod Muzeja savremene umetnosti za članove udruženja Plavi krug. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa osnovnim tehnikama nordijskog hodanja, urade vežbe snage kao i hodački deo treninga.

Udruženje Plavi krug realizovalo je ovu aktivnost u okviru projekta Otvori plavi krug. Otvori plavi krug je interaktivna i intuitivna aplikacija za mobilne telefone u kojoj se mogu naći osnovne informacije o dijabetesu, preporuke za aktivne stilove života i odgovori na neka od čestih pitanja u vezi sa lečenjem dijabetesa. Takođe, ova aplikacija pomaže korisnicima da sprovode sopstveni plan šetanja na posebno određenim stazama.

Plavi Krug je organizacija koja je nastala iz Društva za borbu protiv šećerne bolesti grada Beograda. Upravu čine mladi i poletni ljudi koji uz pregršt svežih ideja i naoružani osmehom žele da skrenu pažnju javnosti na probleme sa kojima se susreću osobe obolele od dijabetesa.

Čast nam je i zadovoljstvo što smo imali priliku da se upoznamo i treniramo zajedno!

ADD COMMENT