Image Alt

Nordijsko hodanje Srbije

Hodanje, druženje, medalja – Zimski noćni polumaraton

Zimsko veče u februaru, vatromet i svetla grada – tako su Nordijci započeli trku na Zimskoj noćnoj sedmici!

Preko 40 nordijskih hodača!

Učestvovanje u noćnoj trci je divno iskustvo koje ima posebnu atmosferu. Zimski noćni polumaraton je jedinstveni događaj u Srbiji, kao jedini polumaraton koji se održava u zimskom periodu u večernjim satima. Bile su ponuđene distance na 21km i 7km, a preko 40 Nordijaca su učestvovali u trci na 7km i postigli izuzetne rezultate!

Start trke je bio ispod Brankovog mosta. Nordijski hodači su startovali nakon svih učesnika, u posebnom startnom bloku. Staza je bila ravna i nezahtevna, većim delom pored reke, sa velikim brojem entuzijastičnih učesnika! 

Početak trke na 7km

Postoji dosta prednosti u nordijskom hodanju i korišćenju štapova – nekoliko Nordijaca su završili trku ispod 60 minuta! Pored dodatnog sagorevanja kalorija i smanjenog opterećenja zglobova donjeg dela tela, nordijsko hodanje povećava aerobni kapacitet i pokretljivost gornjeg dela tela, smanjuje bol i ukočenost u vratu i ramenima i poboljšava stabilnosti celog tela i držanja.

Efikasna upotreba štapova angažuje glavne mišiće gornjeg dela tela što pomaže povećanju broja otkucaja srca, a istovremeno poboljšava snagu gornjeg dela tela. Najbitniji faktor u postizanju ovih rezultata jeste redovnost na treninzima. Treneri su tu da motivišu, podrže grupu i sprovedu program za medalju! Ukoliko ste zainteresovani da se priključite ekipi, u toku je upis u Školu nordijskog hodanja!

Izuzetno je iskustvo deliti stazu sa trkačima i velika nagrada preći cilj, jer takmičimo se samo sa sobom! Iz tog razloga učestvujemo na trkama – kako bi osetili i taj deo sporta, kako bi imali drugačiji uvid u svoje uspehe i rad, i šta sve možemo da postignemo!

Vidimo se na stazi!

ADD COMMENT